Tuesday, August 31, 2010

Saya orang sini laaa♥

Merdeka!Merdeka!Merdeka! Kan best dapat merasa and mendengar laungan Allayarham Tunku Abdul Rahman menyebut ayat Merdeka ini time 31 Ogos 1957 kan. Sure dapat merasa bahang time laugan tuh; betapa happy nya semua rakyat time tuh sebab mereka tak lagi dijajah oleh negara lain. Sedar tak sedar dah 53 Tahun kite M.E.R.D.E.K.A kann. Cepat jee masa berlaluuu, agak² nya kalau kite hidup before Merdeka tuhh. Sure rasa sedihh and tragis kan, yela betapa susah nya nak meMerdekakan tanah air sendiri. Macam² jadi time tuh, sangat² tabik spring dekat Askar² and Hero² Malaya duluu. Bagi hero² yang telah pergi meninggal kan dunia, AL-FATIHAH dari ku untuk pejuang² Malaya dulu. Kalau dengar balik cite² orang² tua dulu, sangat² menyanyat hati. Tak dapat digambarkan keadaan time tuh, macam mana la rasa dijelajah oleh orang asing dulu. Mesti terseksa sangat² waktu tu, tapi kini kite harus Bersyukur and Berdoa kerana negara kite tidak lagi dijajah and tidak merasa seperti dahulu. Alhamdulillah kan :). Semoga apa yang terjadi menjadi pedoman and teladan untuk remaja zaman kini, yang ramai telah leka and lalai dengan harta dunia and meng-agung² negara lain. Mereka harus sedar and bersyukur dapat pijak dibumi Malaysia and patut bangga menjadi anak jati Malaysia.. Yela, kalau nak dibandingkan dengan negara lain, Rasanya negara kite lebih bertuah and aman dari negara lain. Semoga akan kekal selamanya macam nih, INSYAALLAH. Yang penting banyak² kan berdoa pada yang ESA semoga memberi keamanan dan kesejahteraan pada negara kite dan agar pemimpin kite adil dan bijaksana mengendalikan Negara Malaysia ini. So tema merdeka tahun ini adalah:



Haaa kan dah start falsafah aku nih, hahaha
Actually tengah pening nak buat esemen CA, 
sebab smua info tak ada dalam annual report
Rasa nak tukar company, tapi tak tahu nape lembab 
sangat nak buka PDF comp lain
Nak kata tenet lembab, elok je aku on9 dengan pantas
Hurmm tak tahu la nape, macam tak nak bagi aku siapkan 
esemen malam ni jee hahahaha

 Hari ini hari ke 21 kite berpuasaaa
Waaahh cepat je masa berlalu, lagi 9 hari kite nak RAYA yawww
Rasa tak sabar and rasa sedih pun ada kerana bulan Ramadhan akan berlalu
Apa² pun, selagi ada bulan Ramadhan ni sama² laa kite 
beramal and memohon pada yang ESA selalu
Selagi nyawa ada dibadan, selagi tuh kite tak putus² beramal soleh yerr
Sesungguhnya manusia yang soleh and solehah adalah
 manusia yang sentiasa beramal kepadaNYA
Selamat beramal kawan² :)

Apa² pun Happy 53rd Birthday Malaysiaaaaa♥
I really proud born as Malaysian people
I ♥ my Malaysia

Monday, August 30, 2010

FLAMINGO yooo

Holaaa semuaaaa,
aku cuti dar sabtu hari tu sampai 31/08 ni jerrr
Then ada kelas lagii afta tuh, ku sangat malas nak balik MMU!!
aisshhh, cuti nih busy dengan Menge-CAT gate² umahhh
Penat gilaa okee, Cat dengan adik² yang sengalll
Memang main banyak dari cat, abis tangan² aku diaorg cat sekali
Siot jee kan, memang bangga la dapat adik² macam nih
HAHAHA abis tangan aku, dah la susah nak padam kan
Kasar tangan i tau guna tinner nak bagi hilang cat² nih
HEHE nak tahu aku cat kaler apaaa, dah tentu laa kaler menawann
hahaha menawan la sangat kannn, kaler ni aku n ayah aku yang pilihh
Tadaaaa Kaler nihh laaa

Cuba teka kaler apakah binatang ini??? hohoho
Dah sah² title aku ada tulis kannn,
hahaha aku kaler gate warna Flamingoooo ni
Aku cat mesti la cantik, walaupun kaler cantikkk juga hoho

HAHA oke laa busy nihhh, mau sambung balikkk
Dah laa assignment CA tak start pape lagi nihh, mamposs aku
Selasa malam kena balik MMU dahhhhh
malasssssssssss laaa weyyyyyyy
oke laa Bye bye
♥OneEyzwa♥

Saturday, August 28, 2010

Thanks semuaaa♥

Penat Gila baru pulang dari B'siar²
Letih teramat, so malas nak cite lebih.
Mari la usha picture² Kami
Tengok pic nih pun dah mengambarkan betapa hepi nya Kami
Lihat laaa



Mari melawat taman bungaa, HIHIHI

Gambar untuk salam perantauan, Ahaks

Ini BFF saya

Kami kawan LAMA :)

Calon² Gadis Melayun 2012

Mimiak, Ninang, Me, Wanak, Kaka

Saya pun nak juga mengediks sorang² HAHA

B'buka di Fish Manhattan, nyummy

Kami mahu pulangggg

Bye bye

Anyway thanks a lot my beloved♥
Especially to Nik yang sanggup jadi driver for today 
And Farakaka coz sanggup datang ke Midvalley by train se-mata² mahu bertemu dengan kami
I ♥ U my babeee, tQ to others toooo :)
Oke gudnyte everyone And Selamat bersahurrr 

♥OneEyzwa♥

Friday, August 27, 2010

Mahu bertemuuu si KAKA

Mahu date B'sama BFF 
hari nie :) And 
B'buka b'sama Mereka

Sapa² nak join mari la jumpaa Kami diii ......
Tak tahu lagi, HAHA
Will update the story afta abis date oke
Bye bye

(tapi sad sebab Mas, Janna and Nadira tak dapat join. 
lain kali kite lagi yerr, tapi nadira tahun depan la date oke HAHA)

♥OneEyzwa♥

♪♪ HoOyeay HoOyeahh ♪♪




Rasa mahu and teringinnnnnnnn menginap disiniiiiii

Nak tahu tempat apa, mali ushaaa. Tadaaaa

(Sila push pic nih untuk gambaran lebih jelas n nyata)

Ohmygosss, so heaven woooo
Seriously heaven dapat merasa betapa indahnye 
kejadian tuhan dalam laut kan
Tapi macam tak sangka Suite ni dibina dalam Lautan Hindii kowt!
Sedalam 20 kakiii, i have no idea How they build it 
and How they goin inside da suite
T'tanya² jugakk, sapa yang bole jawab?? Jawab skunkk haha

Actually Tadi terjumpa pasal benda nih dekat blog gosip HEHE 
Asyik baca gosip je kan aku nih, biasa la kite perlu Up-to-date kan

oke² back to da story, Before terbikinnya suite ini
Ia adalah sebuah restaurant,
 but they oledi change it to Suite because of Anniversary hotel nih
Aku pun tak berapa faham coz 
malas plak nak search google cari disebalik cite suite nih HAHA

Sapa² yang rasa² millionaire and billionaire try la tido semalaman
If i not mistaken kan, the price is almost USD15 thousand babee!!
 Haiyakk kayap la gue hehe, bukan takat Kayap memang tak mampu pun

Tapi kan, macam cuak pun ada, 
kot² laa kapal selam langgar ke or ikan paus langgar cermin tuh
Tak nyanye mati lemas nanti HAHA suka fikir yang hiperbola je kan aku ni
Oke laaa hamba mau beradu, mahu mimpi berada di-SUITE nih. Oh so heaven♥
Bye Bye gudnyte SELAMAT BERSAHUR

♥OneEyzwa♥

Thursday, August 26, 2010

Kesian badan Ku

Holaa semua-a-a-a-a (dengan nada kepenatan)
Yerr sememangnya saya sangat² penatttt gilaaa hari iniii,
Mana la tak penat 1hari dekat kampus, 
Damnn macam nak pengsan je rasa
Terasa macam aku sorang je pose, padahal ramai lagi puasa HAHA
bIasa la hiperbola cikittt, Aku rasa rupa aku macam nih dahh haaaa

Lagipun semalam tido nak dekat pukul 5am kowt, sebab meng-edit assignment TAXATION and borak² dengan Mas masa dia balik dari mana tah HEHE. Almaklum la nak balik bercuti kan nanti, so kena laa kuatkan mata untuk abiskan semua esemen yang tertunggak AHAKS. Pagi² Walid dah kacau asyik call jerr, mentang² la call free kan. Kalau aku tau, tak ambil no free nih, tak ada la kena kacau pagi² HAHA. Haishh nasib badankan. So, bangun awal la pagi tadi pukul9 lebih (padahal tak ada la awal mana, anak dara apa la kan)

Then Pukul 12 sampai 2 ada kelas MDS, then pukul 2-3 pun kelas lagi. Seee mana la tak penatkan. Pukul 3pm plakk pergi Meeting untuk event bulan 12 nanti, semangat kan buat meeting awal² HAHA. layan kan aje, pergi dengan Wanak tadi meeting tuh. Punya laaaaaaaaaaaaa lama kannnn, bajet sat je. dari pukul 3 sampai pukul 5.30 pm. Ohmygoat!! seyes tak tahu nak buat apa, dah la DUDUK BERSILA atas lantai.. Aku dah tak tahu nak buat GAYA apatah duduk, Sumpah penattt gila and sakit kaki sampai kebas². BoNTOt dah terasa macam bontot gajah kowt!terasa besar gilaa, yela duduk lama sangat. Aku bukan dengar sangat pun meeting tuh, Wanak la semangat siap CATAT lagi. Yela Wanak adalah leader okeh! tu yang P.U.L.U.N semacam! HAHAHA... Aku dengan Wanak sat pandang sesama sendiri la, dok cuit² laaa, MAKNANYA Kami dah BOSAN tahap cipan and meronta² mau pulanggg!!haha Siap msg² lagi tuh, padahal duduk sebelah je kowt. Ada mamat nih datang lambat, tapi dia plak banyak tanya and balik awal plakk tuu. HANGIN jee, kami pun nak balik, aku n wana berapa kali angkat beg and adjust kaki nak blaaa Tapi tak dapat². LAst² meeting abis baru la blaaa... Azab sugguh laa kan WANAK!hahahaha. 

Lepas tu pergi pulak HB4 nak print Assignment, Tapi rosak pulak computer HANGINN lagi. Then terus pergi HB1 nak print, dah la jauh. Sekali dah siap print, HAMBIKKK kau rm7.3! Watepakkk kan, dah la black n whiite and 28 page jee okeh. Selalu print dekat HB4 murah gila jerr. Lepas nih tak mo dah g HB1, dasar cekik darah tul. Aku rasa, aku nih malang laa bab² Print Assignment nih, banyak kali dah kena macam ni kowt. Asal nak print dekat HB4  je mesti rosakkkk, then kena g kedai lain. Bila g kedai lainn, Memang kurang laa duit kertas akuu dalam purse nih. Dasarrrr tullllll.. Sabar yer WAN, anda puasa. HAHA 

So aku n kawan² dah tapau makanan untuk berbuka nanti. So tak payah la pulun nak turun and sesak² nanti, Rimass okeh! 1benda je lupaaa, nak beli CD! untuk save copy report Assignment, haishh bole plak lupa kan. Kesian badan aku nih kan, betul² perah keringat. Mesti letih tulang² aku nih, malam nih kite rest yer badan. okeh laaah, Aku rasa dah macam buat karangan bercerita skunk, bukan main panjang haaaa. Maap la yer, saya memang suka b-Pot Pet². SELAMAT BERBUKA nanti, Bye bye

♥OneEyzwa♥

Wednesday, August 25, 2010

Oh so complicated

Pagi² Perut dah meragam buat hal, oh aku CIRIT-BIRIT 2X

Tadi
Penat Jalan pergi Class tapiiiiiiiiiiiii 
class cancel kowt!! hangin satu badannn

Sekarang
Tekak Kering gila tadi jalan tengah panas pergi classs,
 damnn Dahaga gilaaaa

Then 
Tengah pening pasal jumaat nih,
 nak decide tempat makan

Suddenly
Ayah aku call buat gempak,
 ''Walid nak beli tiket pergi Singapore hari jumaat and sabtu, 
Bb nak balik bila nih??'' 

How
Nak bagitahu kawan²
adakah aku jadi pergi atau Tidak... dammmnnnn

Try toooooo
Pujuk walid nak pergi hari sabtu, ask them to go first and i'll goin there this saturday 
OR  tak payah folo mereka???? hurmmmm

Stop thinking about that for awhile
Continue doing my CA Assignment yang 
mengelirukan nih kejap

I try toooo
Finish up this Assignment by Today or Tomorrow!

Aihhh so complicated tul laaa ...
Macam mana nihh haaa, pening lalat macam nih
oke laa Malas taip dahhh, nak buat kejaaa... bye bye
Selamat berbuka yer nanti :)
♥OneEyzwa♥

Tuesday, August 24, 2010

Bla bla bla blaaa......

Ting Tong!
Mari dengar saya bebel hari ini yerrr, tak nak baca pun tak apa, 
Tak paksa pun HAHAHA
Hari ini cuaca sangat² panas, sampai bibir kering and tekak pun kering (oH sangat Dahaga, Saya puasa yer) Betul² dugaan dibulan puasa, lagi 2jam 10minit nak berbukaa. Tak tahu nak makan apa pulak hari ini, suppose me and my friend goin to Ikea today for b'buka wif Mas. But atas sebab² tertentu tak dapat nak pergi, Maaf yer kawan² because of me u all oso tak pergi join Mas. but This Saturday still on okeh kawan²! Insyaallah i'll not do any probs again :) Actually hari ini rasa sangat² letih. Bajet macam pergi kelas pagi² buta kan, ish ish dah t'lepas class pagi tadi Ahaks. Almaklum la tengah malam berzikir hahaha. 



Yerrr ada lagi, saya tak abis bebel lagi yerr, HAHA
Baru decide nak balik this Sunday and don't want to come MMU until after Raya! Buttttttttt, i still have class on 06/09 until 07/09, ayoyo 3days before Raya oso got class meyh. Oh Mr and Mrs Lecturer why la u all so so Rajin want to have class on that day. Tahu tak On dat day, my friend smua dah balik kampung halaman wooo! Adakah aku sorang yang akan  ke class?? Mentang² aku paling dekat dengan MMU kan, nampak gayanya memang aku juga kena pergi kelas nanti. That day, i'll ask my dad to send me and wait me until end of the class, HAHA. Kesian Walid, tapi demi anakda nye nak menuntut ilmu sure sanggupnya kan Walid. Tu la, dari dulu tak nak nasihatkan bb ambil lesen, sekarang kan dah susah. Kalau tak selamat dah bb bawa kete kan kan HOHOHO (yerr, sudah kantoi yang saya tak ada lesen huhu)

Okeh now nak layan cite korea sat, Assignment dah siapppp
Tinggal CA je! so moyang kuh sila bagi Task cepat² HOHOHO
Cepat la masa berlalu, perut kuh dah berkeroncong nih.
Ish tak baik sungguh aku nih dok cakap lapar je kan, 
baik lah saya tak cakap dahh
Malas dah nak Ber-Pot Pet², kang tak pasal² jadi essay pulak 
Bye bye Selamat berbuka nanti uoalls
♥OneEyzwa♥

Monday, August 23, 2010

Semoga Dijauhi dan Dihindari dari benda² nih

Assalammualaikum kawan²
tiba² jadi alimiah sekejap, Tapi memang alimiah pun
HAHA oke just nak cite pasal benda yang menakutkan nih
Tadi dengar cite dari Wanak and Mimiak 
(aku tahu mesti korang pelik dengan nama² kawan aku nih kan, 
nih laa nama alaf baru kowt! gelaran khas untuk mereka Haha )
Ok² focus, back to da main story okey,
Actually its about JIN! waaah bunyi seram kan kan
Seram lah sangat! padahal bukan nampak jin pun haha
Tadi tengok youtube yang orang post dekat FB pasal JIN
SEBAB² DIGIGIT JIN, ini baru betul² menakutkannnn!!
Yelaaa badan ku penah lebam² agak banyak kali juga laaaa,
Adakahhhhhhhh disebabkann JIN² nihhh????ohmygoat, nehiiiiii Jauhilahh
Nak tahu apa sebab² dia, ni haaa sebabnya:

1) Jangan Tido selepas solat ASAR
2) B'Mandi tanpa pakaian
3) Mandi pada waktu Maghrib

Yang ni je aku dapat senaraikan untuk U all sebab sampai sini je yang sempat Ustaz tuh bagi  dalam video nih, Nak tahu lebih lanjut Mari dengar video nih. Ustaz ni kelaka okeh, best kowt tapi sayang sekejap sangat yang rekod suara Ustaz nih. Sapa² yang mengalami perkara yang Ustaz nih cakap, sila la pergi berubat yer. Ada cara² dia, sila la dengar Video nih.



Dah dengar kan, orang cite takmo caya. Degil tull.
Okeh tadikan aku cakap aku penah kena lebam² ni kan, tapi tu dulu yerr
Sekarang ALHAMDULILLAH dah tak ada benda² tuh,
Semoga diriku dijauhi la benda² macam, AMIN
K laa mau buat assignment, kalau bertangguh lagi lambat la siap
bye bye uoalls
♥OneEyzwa♥

Jiwa raga ku hanya untuk RAYA.

Holaaa :)
oke fine Sekarang mood ku tengah fikir nak raya mana tahun ini! Tiba² excited lebey plakkk, HAHA Tak sedar diri lagi nie, assignment belambak tak siap² hoho. Lepas tuh bising stress la apa la, haha. hihi Abaikan kejap pasal assignment yerr, aku nih excited nak raya. Tapi baju raya tak beli² lagiiii. Sumpah sad je kan, orang lain siap tempah 5-6 pasang baju. Aku 1 baju pun tak ada lagi, HAHAHA. Maklum la tak ada masa nak balik rumah kan, busy dengan class, exam and assignment. Bak kata ayah ku '' Ala butik baju kurung bersepah² tak akan abis nya baju, dah selesai keja² bb kite pergi la beli'' seee betapa selamba je jawapan Walid ku. If tak ada size yang tinggal siap la Walid. Lagipun, as usual la i akan beli baju yang dah siap nya. Malas nak tempah², lagipun Walid tak suka sebab leceh katanya. So sebagai anak solehah ikutkan aje kata Ayah kan :) 

Actually tengah fikir nak raya mana tahun nih, so bored oke every years Raya at Subang Jayes kowt! Maklum la tak ada kampung, ada kampung pun tak ada sapa² dah. Then, suddenly Walid cakap nak Raya dekat Singapore. Dalam hati ku, arrrrhhhhh perlu ke sana!! Lagi la tak nakk kan. So, i gv opinion Raya at Terengganu or Penang. Baru feel dapat makan makanan time Raya kan. Lagipun baru perasan seumur hidup tak penah beraya dengan Abah ku di penang. I really² miss him. Apa lagi, aku cakap la ayah aku '' Apa kata kite raya dekat penang dengan Abah, tak penah raya sekali'' Then walid says ''aah kan, gud idea. Let's me think about it first'' ele macam nak fikir pasal tender ber-juta² je kan.Walid ku suka bagi jawapan yang sangat poyo HAHAHA. Sebagai anak sabar ajelah kan. haha Now my mood totally lost, really not feel to do assignment and going to class. Damnn lazy!!! Cepat laaa abis semua classsssss!! saya nak berayaaa laaa..
♥OneEyzwa♥

Sunday, August 22, 2010

Hati berkemut - kemut

Otak berserabut
Hati bercelaru
Hanya mampu berdoa kepada ALLAH S.W.T untuk tenangkan hati ini
Mudah - mudahan hati ku sentiasa tenang, AMIN

Still left 3 assignment; TAX, CA, AIS
Hopefully, all will be done by this week!
Okelah bye bye

Not so in mood

♥OneEyzwa♥

Saturday, August 21, 2010

Suara me-ronta² nak keluar dari anak tekakkk...AHHHHHH

Terasa nak jerit kuat² sekaranggggggg
Otak sangat serabut and agak kelam kabut sikit ari iniiiiiiiiiiiiii


Tengah  stress nak siapkan assignment nihhh
Dah la buat dekat rumah kann, dengan bising adik aku and kawan² diaa
Adik² sila la balik, tak ada rumah sendiri ke?? (sory t'halau, HAHA)
Nenek aku pulakkk marah aku ngadap lappy 
sebab dia ingat aku tengok cite korea
Oh nenekkkk, cucu mu nih tengah busy buat Esemennnnnnnnnnn nihh
Yela, kakak aku keja pulakk hari ini, 
aku gak kena paksa lipat kain and jemur kainnn
Stressss pulakkk, dah la serabut dengan nak cari point Audit and Tax nihh.


HAHAHA sabar yer WAN KHAIZATUL! oh assigment jangan la serabutkan aku lagiiiii. (sempat lagi update walaupun serabut nih, hilangkan stress jup. HAHA) Bye bye Selamat berbuka yer nanti. 
♥OneEyzwa♥

Friday, August 20, 2010

It's Friday yaww!

Hola! Hari ini saya akan kembali ke pangkal jalan yaww! Haaaa kemana la tuh kan, Of course la ke pangkal jalan tuh kembali ke; rumah ku syurga ku HAHAHA. So today, im goin back!! yahuuu, berbuka wif one whole family's again. Oh I really ♥ this moment every years okeh! Then goin to Tarawih wif one whole family's oso. Suka suka suka♥ Now,waiting for my dad to pick up me at cyber. Damn bored at cyber okeh! Cepat la pukul 3.3pm..Anyone yang ke bazar SS14 nanti, jumpa disana kawan² HEHE. SELAMAT BERBUKA nanti. 

See Hepi kan aku, siap tabur² bunga lagi tuh, HAHA
bye bye
♥one eyzwa♥

Thursday, August 19, 2010

Mari kite Makang Ikang dalang Pinggang

Hola, bertemu kembali, haha
Tadi saja buka youtube, then t'jumpa pulak lawak Zizang 
yang sangat bengong!
HAHAHA lawak gila bila dia kecek ganu,
Mu dok caye, mari cni tengok deyh.


HAHAHA, kawe raso mace nok tepok dahi Zizang tuh
Gere jer bilo dia kecek Ganu, lawokkkk sungguh
Tengok, sampai kawe pung kecek gok nih, 
walaupung dok panda sangat, bole gok ciket² HAHAHA
Tapi mu orang jangan pulok dengo cakak Zizang nih
Sila berpuasa yerr semua, :)

Nasib la Zizang nih bukang kawang aku, kalau kenal rasanya memang pecah perut duduk semeja
hahahah tak tahan dengan lawak bengong dia!! Tambah² time rancangan Spontan, ada je Zizang baru idup Spontan tuh, tak jemu laa tengok aksi² diaaaa. Pape pung, i ♥ u la Zizang! Oops saya puasa
Malang nih nok g tarawih deyh, ayuh kite pergi b'ramai²
bye bye SELAMAT BERBUKA SEMUA


Wednesday, August 18, 2010

Terpegun Seketika :)

Assalammualaikum u all, Macam mana puasa hari ini? Hopefully semua nya oke aje yerr. Hari ini, hari ke-8 kite berpuasa kan. Cepat je masa ber-jalan² HAHA. Tau tak Tadi (kepoh jer haha) i tengah dok godek² baca web gosip² pasal artis, then terjumpa pasal 1cite nih. Cite pasal Indonesia mencari bakat, so ada 1 contestant nih sangat² berbakat and mengagumkan kowt! aku tengok pun agak terpegun okeh. Nak tahu apa yang kagum sangat nih, tengok video nih. Nama contestant nih Hudson Prananjaya, dia boleh buat 2 watak dengan menggunakan 1 badan sahaja. Sebelah kanan perempuan yang bernama Jessica and sebelah kiri lelaki yang bernama Hudson. Dia boleh buat 2 suara time nyanyi, memang superb la suara diaa!! serius best gila suara dia time part perempuan. Tak caya, tengok video bawah nih! ala² soprano gitu, and nak tengok lagi banyak sila ke web youtube.com yerr :) Mari layan....


So howw?? Sure terpegun kan dengar, memang best la suara laki and perempuan yang dia buat tuh kan. Ni memang betul² berbakat okeh! So aku tak explore lagi pasal dia, dia menang ke kalah or dah abis ke belum Indonesia mencari bakat nih. Korang explore la yerr.. Aku pun nak sambung tengok video² dia dekat youtube tuh.. HAHA yerr sememangnya aku semangat sikit bab² nih. Assignment tak siap lagi nih, dah la kena antar Jumaat nih. Tak pela, abaikan dulu. Dah biasa buat keja last minutes, HAHA.. oke la nak sambung baca gosip. Bye Bye. Malam nih tarawih jangan lupa yer♥ Kelebihan malam nie : Maka se-olah² is menyembah ALLAH SWT seperti ibadatnya Nabi SAW. Selamat berbuka nanti u oll♥

Tuesday, August 17, 2010

♥Seminggu sudah!

Hari ini hari ke-7 
kite b'Puasa yaw!!



♥Selamat berbuka puasa yer nanti♥

Suddenly teringat Arwah nenek and atuk dekat Terengganu :(
Sangat² rindu mereka and teringat time berpuasa bersama arwah 
Almost 8years arwah dah tak ada :'(
I miss u Arwah Bak and Chek!! Al-Fatihah...



Oke la bye bye
Tengah fikir nak makan apa time berbuka nanti
♥ U all ♥

Monday, August 16, 2010

Zaman Moden

Adakah akan menjadi seperti ini kerana terlalu MODEN nanti.
HAHAHAHA


BOngok je cartoon ni kan, HAHAHAHAHAH
Perli tak agak, tula terlalu moden zaman sekarang kan
Benda besar dah jadi kecik, dari susah jadi senang
So ini lah akibat terlalu canggih, 
sampai dalam toilet pun boleh gunakan computer. 
HAKHAK 
Takde lah, if tengok pic nih btul²
Pelukis hanya ibaratkan ajer or erti kata lain; umpama computer
Mesti tak ada keja kan pelukis nih, mongok jee HAHA
okeh la selamat berbuka yer kawan²
And selamat beramal
bYe Bye

Tarawih malam ke-7 :
Maka se-olah² dia mengalami zaman Nabi Musa AS 
dan menolongnya dalam melawan fir-aun dan haamaan.

Saturday, August 14, 2010

Tak tahu kenapa.

PELIK gila hari ini, nak tahu sebab apa?? Tadi pergi MYDIN beli lauk pauk untuk dimasak and untuk berbuka hari ini. Aku pergi berdua dengan walid je, almaklum la aku kan bangun awal hari ini HAHA. Sampai² je sana, macam biasa la kalau kuar dengan ayah aku, dia akan duduk diTroli sahaja and suruh aku yang beli lauk. Ayat biasa Walid if kuar beli lauk bersama dia,'' So, pandai² la b beli lauk yer, kau kan perempuan mesti tahu apa yang patut beli and apa yang tak patut. Walid duduk sini oke, walid tiba² teringin nak makan ...... So cari bahan² apa yang patut dimasukkan dalam masakkan yang walid nak tu oke''. Memang tu jela ayat Walid if Umie tak ikut kami pergi membeli and belah. Aku gak ter-kial² nak cari apa yang patut beli and apa yang tak, macam biasa sure akan call mak aku tanya apa yang patut beli untuk masakan itu ini. Umie sambil jawab sambil bebel, tu la tak nak belajar sebelum nie. So terpaksa la redha and dengar bebelan umie ku.

Okeh back to da main story, HAHA. gila tersasar abis, if buat essay sure kena pangkah TERPESONG! hehe, Actually aku nak cite pasal dekat mydin hari ini. Masa aku sibuk² nak membeli and mencari lauk. Pekerja² mydin pandang aku semacam oke! Tu yang aku pelik tuh, cara dia pandang se-olah² macam ada artis yang berdiri sebelah aku skunk. Aku dah rasa semacam, baju aku koyak ke?Aku tak tutup zip suar ke?Aku pakai seksi sangat ke?Rambut aku terkuar dari tudung ke?Ada bende ke dekat muka aku? Arhh smua tuh menjadi tanda tanya. Yela bukan takat abang² ayam, abang² penimbang, orang² sekeliling yang tolak troli pung pandang pelik. Aku dah rasa macam nak sepak sekor². Tah² hantu raya dekat belakang aku pa!hahaha.. Oke fine, aku malas nak pk banyak,lantak kau arr. Nak pandang, pandang arrr! Aku cakap dalam ati laa. Maybe sebab aku cantik kot pakai t-shirt and suar jeans, TAIK la kan!! Ni bukan statement nak puji diri, tapi statement geram and ter-tanya² oke! Malas dah nak pk, baik aku pk pasal nak masak hari ini Umie invite someone hari ini nak ajak makan sama². So kena la masak sedap². Selamat Berbuka eyeryone♥

Hari ini hari ke-4 berpuasa and hari ke-4 bertarawih:
Kelebihan bertarawih malam ini♥ → Akan memperolehi pahala
sebagaimana pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang membaca
kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran

Selamat Beramal Everyone♥♥ Bye bye

Friday, August 13, 2010

Can't wait to see them♥

Hola everyone,
How do u all feel after two days fasting??
Hopefully, semuanya baik² belaka yerr :)
I'll pray for ur healthy my dear friend♥


I'm So Excited!! 
1. Esok balik Subang Jayes!
2. Dapat jumpa family tercinta♥
3. Dapat buli adik² kuh yang sengal
4. Dapat bebuka puasa bersama mereka dan mereka
5. Dapat pergi Bazaar Ramadhan
6. Dapat makang makanang yang sedap²
7. Dapat bertarawikh d'Masjid Al-Mukminum ku yang tercinta♥
8. Dapat jumpa kawan² lama balik dekat Masjid
9. Dapat bersahur bersama mereka dan mereka
10. Dapat merasa suasana berpuasa bersama mereka♥


Oohh deng, I ♥ this moment so so much okeh
I really² miss♥ them like hell man!!
Especially, My lil bro!
So excited nak borak² and bergurau senda bersama mereka♥
HAHA padahal baru one weeks jerr tak balik
But i feel like one years not to-gether² wif them
oOh i really ♥LOVE♥ them so much!!!
Cepatlaah esok, HEHEHE
Selamat bersahur and Berpuasa evryone
Bye Bye


(Actually, im nott feeling so well today, maybe bcoz i miss my family! Home sick kowt, haha.gediks je kan. Rasa macam nak demam pun ada, 1 hari pening kepala and muntah² jerr. Tadi lepas makang pung muntah HUHU. Hope esok tak rasa macam nih dah. oke gudnyte uolls♥! )