Tuesday, August 31, 2010

Saya orang sini laaa♥

Merdeka!Merdeka!Merdeka! Kan best dapat merasa and mendengar laungan Allayarham Tunku Abdul Rahman menyebut ayat Merdeka ini time 31 Ogos 1957 kan. Sure dapat merasa bahang time laugan tuh; betapa happy nya semua rakyat time tuh sebab mereka tak lagi dijajah oleh negara lain. Sedar tak sedar dah 53 Tahun kite M.E.R.D.E.K.A kann. Cepat jee masa berlaluuu, agak² nya kalau kite hidup before Merdeka tuhh. Sure rasa sedihh and tragis kan, yela betapa susah nya nak meMerdekakan tanah air sendiri. Macam² jadi time tuh, sangat² tabik spring dekat Askar² and Hero² Malaya duluu. Bagi hero² yang telah pergi meninggal kan dunia, AL-FATIHAH dari ku untuk pejuang² Malaya dulu. Kalau dengar balik cite² orang² tua dulu, sangat² menyanyat hati. Tak dapat digambarkan keadaan time tuh, macam mana la rasa dijelajah oleh orang asing dulu. Mesti terseksa sangat² waktu tu, tapi kini kite harus Bersyukur and Berdoa kerana negara kite tidak lagi dijajah and tidak merasa seperti dahulu. Alhamdulillah kan :). Semoga apa yang terjadi menjadi pedoman and teladan untuk remaja zaman kini, yang ramai telah leka and lalai dengan harta dunia and meng-agung² negara lain. Mereka harus sedar and bersyukur dapat pijak dibumi Malaysia and patut bangga menjadi anak jati Malaysia.. Yela, kalau nak dibandingkan dengan negara lain, Rasanya negara kite lebih bertuah and aman dari negara lain. Semoga akan kekal selamanya macam nih, INSYAALLAH. Yang penting banyak² kan berdoa pada yang ESA semoga memberi keamanan dan kesejahteraan pada negara kite dan agar pemimpin kite adil dan bijaksana mengendalikan Negara Malaysia ini. So tema merdeka tahun ini adalah:



Haaa kan dah start falsafah aku nih, hahaha
Actually tengah pening nak buat esemen CA, 
sebab smua info tak ada dalam annual report
Rasa nak tukar company, tapi tak tahu nape lembab 
sangat nak buka PDF comp lain
Nak kata tenet lembab, elok je aku on9 dengan pantas
Hurmm tak tahu la nape, macam tak nak bagi aku siapkan 
esemen malam ni jee hahahaha

 Hari ini hari ke 21 kite berpuasaaa
Waaahh cepat je masa berlalu, lagi 9 hari kite nak RAYA yawww
Rasa tak sabar and rasa sedih pun ada kerana bulan Ramadhan akan berlalu
Apa² pun, selagi ada bulan Ramadhan ni sama² laa kite 
beramal and memohon pada yang ESA selalu
Selagi nyawa ada dibadan, selagi tuh kite tak putus² beramal soleh yerr
Sesungguhnya manusia yang soleh and solehah adalah
 manusia yang sentiasa beramal kepadaNYA
Selamat beramal kawan² :)

Apa² pun Happy 53rd Birthday Malaysiaaaaa♥
I really proud born as Malaysian people
I ♥ my Malaysia

2 comments:

apik pehe said...

selamat mnyambut besday malaysia yg ke 53..
da beli kek belom?
huhuh

onethebomb! said...

yeahh, happy merdeka!!
hahaha xde kek laa, u dh beli ke kek?