Saturday, March 12, 2011

♥Family Nilam + Saw♥, haha

Hola Holi Holu Hole
hehe, hari ini saya nak cerita pasal 3orang terisitimewa muncul dalam hidup saya dan family.
Mereka adalah 3 adik perempuan yang saya sayang
Mereka anak angkat Walid and automatically jadi adik perempuan saya
Mereka sangat cantik dan comel, saya sayang mereka sebab saya tak ada adik perempuan
Tu yang sayang sangat² tuh, baru tahu macam mana rasa ada adik perempuan
Syiokk juga, boleh main dandan², shopping, fesyen², masak², karaoke, tengok movie sama² dan cite pasal laki, hahaha ada juga selit part ni kan.
Mari saya kenalkan mereka,

Ini adik 1st saya, yang sulung la. Dia bukan cina yer, dia mix cina, tu yang tak nampak macam melayu tuh, HAHA. Nama adik saya ni Natasha Alia Saw, umurnya 15tahun. Sangat Hot kan, kembang la dia if baca :p Hobi dia adalah mencubit tangan and peha ku, aduhhhh sakit weyyy. Memang tak sah kalau dia gelak tak cubit and pukul² belakang, tu yg lengan² ku lebam² tuh.hahaha. Dekat sekolah dia menjadi pujaan lelaki, coz cakap non stop and suka senyum macam kerang busyuk. HAHA. Sometimes, akan digosipkan dengan adik lelaki saya sorang form 5 and sorang lagi form 3,itu pun sebab diaorang tak kenal rapat pasal diaorang nie coz, adik lelaki saya dah anggap dia macam adik beradik sendiri juga.

Si comel yang senyuman manis nih, no 2. Nama dia, Farra Adib Saw. Baru je form 1, u know what, she gets 7A' for UPSR last year okeh. Dia sekolah Cina, tu yang subject sampai 7 tuh. Siap masuk paper lagi tau, kak bby so proud wif u! Dia ni paling rapat dengan adik ku yang form5 tuh, sampai gosip terhangat lagi pasal diaorang, padahal adikku dah anggap dia macam adik sendiri. Lagipun adik saya suka ajar dia macam², Farra plak minat mencuba benda baru, tu yang ke mana² dengan Shafiq jer. Kejap belajar main Kendama, Rubic and now diaorang paling gila main Gitar plak. Biasa la budak² kan. Asal balik rumah je, mesti diaorang memekik² nyanyi, kalau sedap tak apa juga si Shafiq tuh.

Haaa si bongsu ni, Sara Alisya Saw. Saya sangat sayang si kecil ni coz sangat comel. If korang duduk dengan dia, abis laaaaa, Cakap NON-STOP okeh. Kami gelarkan dia, Mak Nenek, hahaha. Memang penat laaa layan dia, sebab suka cite and kadang² perangai macam orang besar, so comel! haha. Ayat yang paling dia suka sebut is 'MasyaAllah', macam orang besar kan. Padahal baru jer standard 2.

Mereka smua cair berbahasa Cina, dah kata sekolah cina semua ni. so Saya pun dalam proses nak belajar bahasa cina balik la, dulu ambil chinese language dekat MMU, ingat kejap jer, then lupa balik.hahaha, Banyak tahu ayat korea jer, ish ish, nampak sangat addicted gila dengan korea kan. Okeh la, penat sudah bermadah, i have a lots of work need to do. Take care everyone, Happy Saturday.

♥OneEyzwa♥

2 comments:

Anonymous said...

semua comel macam u

nissa said...

aku x tau pun ko ada adik angkat... sgt2 cute....