Thursday, February 20, 2014

8. Getting married soooonnn ;)

I'm Getting Married Soooooooonnnnnnnnnnnnn

Ehhhhhh... statement poyo please :) Eh eh sila Amennn kannn, Amenn ya Rabb. Moga moga mulut masin la yer :p haha

Act not me, but my best friend and sangat ramai sekarang budak budak nak kahwinn now, especially adik-adik saya dekat MMU sana, seriously like OMG. They still young but dah engaged and getting married soon. Why la so fast dear? Wait for ur kakak sorang ni dulu pls haha (Kalau tunggu aku alamatnya tak kahwin la budak2 ni haha) 

Bila terasa umur meningkat ni terfikir juga pasal ni but at the same time lansung tak nak fikir pun ada cause still banyak benda yang saya tak puas buat lagi and yes I'm still enjoying my career life. Buttttt ada juga perasaan risau ni trimbul and takut if tak ada siapa nak masuk meminang nanti bak kata umie "Jangan asyik kerja je, cari someone for ur future too" InsyaAllah i will try but maybe not now, maybeeeee if my BFF lagi sorang nak engage and confirm i will find someone! hahaha. 

Tapi dalam soal jodoh tak perlu takut if kite ikhtiar InsyaAllah dia pasti akan datang. To girls out there yang still cari jodoh, pegang kata-kata ini :)

Yang pasti JODOH ITU RAHSIA ALLAH SWT. Ingat la, "Yang terbaik untuk kamu pasti akan tiba, mungkin bukan sekarang tapi mungkin esok, lusa atau hari berikutnya. Bertaubatlah padaKU dan Mohonlah padaKU, nescaya akan AKU berikan ganjaran yang terbaik untuk mu." Don't give up, keeps doa'. 
Same goes to me too, Semoga ada kaum Adam yang dapat membuka hati ku yang sangat la keras mcm batu ni untuk menerima nya dan semoga ada orang yang sentiasa mendoakan untuk ku agar aku adalah jodoh yang terbaik untuknya. Amen Ya Rabb.

No comments: