Thursday, August 12, 2010

Renung² Kan, Selamat Beramal..

Rasanya belum terlambat lagi nak wish HAPPY FASTING!!
Or erti kata lain
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK yaw!!

Marilah kite beramal ber-ramai² dibulan yang mulia nih,
Menambahkan pahala dan medekatkan diri kepada NYA,
Tapi kalau nak mendekatkan diri kepada ALLAH bukan nak tunggu bulan ramadhan je kan, tiap² hari kite kena beramal oke. Anyway semoga hari² kite penuh dengan kemuliaan dan dipanjangkan umur hingga ke bulan syawal nanti, INSYAALLAH. 
'' Ya ALLAH berikanlah kami kesihatan yang kuat dari segi fizikal dan mental dalam menempuh segala ujian dari MU. AMIN ''

Dengan itu saya mau share sikit kelebihan atau pahala berTarawikh bagi sesiapa yang dah bertarawikh tadi and untuk hari ke-2 puasa ni nanti:
1st Day - Seorang Mukmin akan dikeluarkan dari dosanya seperti ia dilahirkan dari perut ibunya.
2nd Day - Diampunkan baginya dan bagi kedua ibu bapanya jika keduanya itu beriman.


Tengok betapa Adil and Maha Pengampunannya ALLAH. Banyak kelebihan yang Allah telah berikan kepada umat² Nya agar lebih mengingatiNYa. Cuma Kite sebagai umat nye yang kena and perlu la beramal. so Selamat Beramal semua ;)


Anieway so happy today because oledi done all my midterm test!!!
Yahuuuuuu~ but tengok result midterm pulak macam mana kan
So only left 4 assignment need to pass up by this month and next month
And oso need to start study for final,
 because this sem all the subject are really tough for me okeh!
Dah la schedule final exam terbaik, 
 INSYAALLAH i will try my best for dis coming exam
Now, i need to Khatam all my movies and dramas yang tertunggak 
haha HAKHAK
oke laaaaa
SELAMAT BERSAHUR everyone!!
bye bye

4 comments:

Anonymous said...

yes i agree!
everyday kite should beramal

mifh @ Hadi said...

Btl tu.. Ramadan kali ni mudah mudahan amal dan sikap kita turut berubah dan kekal lbh baik :)

mifh @ Hadi said...

Btl tu.. Ramadan kali ni mudah mudahan amal dan sikap kita turut berubah dan kekal lbh baik :)

onethebomb! said...

Insyaallah,mudah mudahan mcm tu la kn Hadi :)